0 0

TERMENI ŞI CONDIŢII

cu privire la plata cu tichete - vouchere de vacanţă

 

 

A.  Tichetele de vacanţă (voucherele de vacanţă) sunt bonuri valorice, asemănătoare tichetelor de masă, care se pot oferi de către angajatori, salariaţilor.

 

B.  Angajatorii pot acorda primele de vacanţă şi sub forma de bonuri nominative sau tichete de vacanţă, valoarea nominală a unui tichet neputând depăşi 10% din salariul minim brut pe ţară, garantat în plată.

 

C.  Societăţile comerciale, regiile autonome, unităţiile cooperatiste, alte persoane juridice sau fizice care au angajaţi cu contract individual de muncă, cât şi ordonatorii de credite pentru personalul contractual şi funcţionarii publici din sectorul bugetar, pot acorda la pachetul salarial prime de vacanţă şi sub forma de bonuri nominative, numite tichete de vacanţă. Acestea servesc drept instrument de plată pentru achitarea serviciilor turistice cu desfăşurare exclusiv în România.

 

D. Tichetele de vacanţă sunt nominale şi netransmisibile, sunt deductibile şi scutite de taxe, atât pentru angajator, cât şi pentru angajat.

 

 

CAPITOLUL 1. Servicii eligibile pentru plata cu tichete de vacanţă

 

1.1. Se poate efectua plata cu tichete de vacanţă pentru servicii turistice precum:

 • cazare la oricare din unităţile clasificate turistic din România;
 • servicii de masă + cazare în România;
 • tratament + cazare în România;
 • transport + cazare în România;
 • agreement + cu cazare în România;
  • condiţia legală cu privire la plata serviciilor cu tichete de vacanţă este rezervarea de minim 1 noapte de cazare.

CAPITOLUL 2. Servicii pentru care NU este acceptată plata cu tichete de vacanţă

 

2.1. NU se poate efectua plata cu tichete de vacanţă pentru servicii turistice precum:

 • vacanţe în afara României;
 • bilete de avion în afara României;
 • bilete de autocar în afara României;
 • cazare în unităţi fără clasificare turistică;
 • asigurări medicale.

CAPITOLUL 3. Condiţii de acceptare la plată a tichetelor de vacanţă 

 

3.1. Pentru acceptarea la plată a serviciilor turistice se impune respectarea următoarelor criterii:

 • beneficiarul vacanţei să fie titularul înscris pe tichetul de vacanţă;
 • elementele de securitate ale tichetelor să fie vizibile şi în bună stare;
 • codul de bare să fie intact;
 • să fie în termenul de valabilitate (valabilitatea acestora este 1 an de zile);
 • să nu fie distruse, perforate sau capsate;
 • să nu fie lipite, îndoite sau pliate.

3.2. Travelio Group Romania acceptă plata cu tichete de vacanţă clasice, tipărite pe suport de hârtie, sau cu cardul electronic de vacanţă (cardul electronic poate fi utilizat la fel ca un card obişnuit şi va fi tratat de către bănci ca atare din punct de vedere al acceptării ca mijloc de plată).

3.3. Travelio Group Romania acceptă la plată tichete de vacanţă de oriunde de pe teritoriul României.

3.3.1.  În cazul în care nu aveţi posibilitatea de a efectua plata cu tichete - vouchere de vacanţă (clasice, pe suport de hârtie) datorită faptului că vă aflaţi în afara ariei de localizare a unei agenţii Travelio Romania, acestea pot fi expediate la sediul nostru prin serviciul de curierat rapid Urgent Cargus (nu se acceptă expedierea prin serviciile Poştei Române sau cu plată ramburs), cu respectarea în totalitate a articolului "Termeni şi condiţii cu privire la plata prin tichete - vouchere de vacanţă"în mod gratuit (facilitate valabilă doar în cazul rezervărilor de minim 7 nopţi cazare şi fără cumularea cu alte facilităţi disponibile, precum carduri de membru, campanii promoţionale, cupoane de reducere etc.); în acest caz, comanda de ridicare va fi plasată de către Travelio Romania; 

3.3.2. În cazul în care turistul doreşte expedierea prin alt serviciu de curierat rapid, plata va fi efectuată de către acesta iar expedierea se va efectua în mod obligatoriu cu opţiunea "deschidere colet la livrare".

 

CAPITOLUL 4. Termeni cu privire la valoarea tichetelor de vacanţă şi serviciile achiziţionate

 

4.1. În cazul în care valoarea pachetului de vacanţă ales este egală cu valoarea tichetelor disponibile, obligaţia de plată se va stinge prin achitarea cu tichetele de vacanţă.

4.2. În cazul în care valoarea pachetului de vacanţă ales este mai mare decât valoarea tichetelor disponibile, se impune achitarea diferenţei prin orice alt mijloc de plată (numerar, ordin de plată, card).

4.3. În cazul în care valoarea pachetului de vacanţă ales este mai mică decât valoarea tichetelor disponibile, se impune adăugarea de servicii suplimentare, în limita posibilităţilor (zile suplimentare de cazare, servicii de masă suplimentare, bonuri valorice, etc.), până la cel puţin egalul valorii tichetelor de vacanţă.

4.3.1. În măsura în care nu este posibilă acordarea unor servicii suplimentare, diferenţa valorică nu se restituie. Conform legislaţiei în vigoare cu privire la acordarea şi utilizarea tichetelor de vacanţă, este interzisă acordarea restului în bani.

 

CAPITOLUL 5. Termeni contractuali cu privire la renunţarea la serviciile achiziţionate prin plata cu tichete de vacanţă

 

5.1. În cazul în care turistul renunţă la pachetul de servicii turistice achiziţionat cu tichete de vacanţă, Agenţia îi poate oferi acestuia un pachet de servicii turistice la o valoare iniţială, mai puţin penalităţile aferente, sau îi poate oferi turistului un pachet de servicii turistice la o valoare mai mare faţă de pachetul achiziţionat iniţial din care au fost scăzute penalităţile aferente prevăzute, cu plata diferenţei de preţ.

5.1.1. Conform OUG nr. 8/2009, în cazul renunţării definitive la pachetul de servicii turistice de către turist, Agenţia nu poate restitui turistului contravaloarea tichetelor de vacanţă în bani.

5.1.2. Tichetele de vacanţă pot fi restituite turistului de către Agenţia de turism, în cazul renunţării definitive la pachetul de servicii turistice, doar dacă acestea nu au fost ştampilate şi/sau expediate  emitentului de vouchere conform procedurii legale stabilite prin HG nr. 215/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea voucherelor de vacanţă.

5.1.3. În cazul în care plata pentru serviciile turistice interne a fost facută parţial sau integral cu tichete de vacanţă, penalizarea se va deduce în primul rand din valoarea tichetelor de vacanţă, astfel:

 • dacă penalizarea este mai mare decat valoarea voucherelor, diferenţa care depăşeşte valoarea tichetelor de vacanţă se va reţine din valoarea achitată prin alte instrumente de plată;
 • dacă turistul îşi manifestă dorinţa de a achiziţiona un alt serviciu turistic, pentru o perioadă ulterioară, atunci diferenţa dintre valoarea voucherelor şi valoarea penalizării se va utiliza pentru acest nou serviciu;
 • termenul în care turistul poate solicita noul pachet de servicii turistice este de maxim 1 lună de la data rezilierii/denunţării unilaterale a contractului / renunţarea la serviciile turistice iniţiale;
  • în cazul în care turistul nu îşi exprimă opţiunea în această perioadă, Agenţia de turism nu îi mai poate oferi acestuia nici un pachet de servicii turistice ulterior.

CAPITOLUL 6. Tichete de vacanţă / carduri electronice de vacanţă acceptate la plată

 

6.1. Travelio Group Romania acceptă plata serviciilor turistice prin tichete de vacanţă şi carduri electronice de vacanţă emise de următori furnizori:

 • SODEXO;
 • CHEQUE VACANCES;
 • EDENRED.

6.2. Vă rugăm să vizualizaţi mai jos reprezentarea grafică a tichetelor şi cardurilor de vacanţă emise de către furnizorii menţionaţi la Cap.6 (6.1).

6.2.1. SODEXO – Tichet de vacanţă "Turist Pass"

 

SODEXO – Tichet de vacanţă “TURIST PASS”.png (1.35 MB)

 

6.2.2. CHEQUE VACANCES – Tichet de vacanţă "Cheque Vacances" 

 

CHEQUE VACANCES – Tichet de vacanţă “CHEQUE VACANCES”.png (571 KB)  

 

6.2.3. EDENRED – Tichet de vacanţă "Ticket Vacanţa"

 

EDENRED – Tichet de vacanţă “TICKET VACANŢA”.png (764 KB)

 

6.2.4. SODEXO – Card de vacanţă "Turist Pass"

 

    SODEXO – Card de vacanţă “TURIST PASS”.png (23 KB)

 

6.2.5. CHEQUE VACANCES – Card de vacanţă "Cheque Vacances"

 

CHEQUE VACANCES – Card de vacanţă “CHEQUE VACANCES”.png (239 KB)

 

6.2.6. EDENRED – Card de vacanţă "Ticket Vacanţa"

 

  EDENRED – Card de vacanţă “TICKET VACANŢA”.png (1.14 MB)

 

CAPITOLUL 7. Dispoziţii finale

 

7.1. Prezenta secţiune precum şi toate materialele şi informaţiile puse la dispoziţia dumneavoastră sunt proprietatea Travelio Group Romania sau a partenerilor noştri şi sunt protejate prin drepturi de autor, drepturi de marcă şi / sau drepturi de proprietate intelectuală.

7.2. Travelio Group Romania vă stă la dispoziţie pentru orice întrebare sau nelămurire legată de prezentul articol. În acest sens, vă încurajăm să ne contactaţi în scris, la adresa de e-mail: office@travelioromania.ro.

7.3. În cazul intervenirii unui litigiu, sub incidenţa legislaţiei române, se va incerca soluţionarea pe cale amiabilă, în termen de 30 de zile lucrătoare de la data transmiterii reclamaţiei către Travelio Group Romania.

 • Reclamaţia se depune obligatoriu în formă scrisă:
  • prin scrisoare cu confirmare de primire, la adresa de corespondenţă: Travelio Group Romania S.R.L., Agenţia Cluj-Napoca: Calea Mănăştur nr. 48, ap. UI 1, parter, 400372, Cluj-Napoca, judeţul Cluj, utilizând şi suportând costurile pentru serviciile Poştei Române sau de curierat rapid (termenul de soluţionare se va calcula începând cu data primirii scrisorii de către Travelio Group Romania);
  • la adresa de e-mail: office@travelioromania.ro; în momentul recepţionării e-mailului dumneavoastră, vă vom transmite un mesaj de tip „Reply”,  pentru confirmare de luare la cunoştinţă a reclamaţiei (termenul de soluţionare se va calcula începând cu data recepţionării e-mailului de către Travelio Group Romania).
 • Rezoluţia reclamaţiei va fi înaintată către dumneavoastră, pe cale scrisă, pe costul nostru, prin una dintre cele două opţiuni menţionate la Cap. 7 (7.3).

7.4. În imposibilitatea rezolvării litigiului pe cale amiabilă, acesta se va considera, după caz, ca fiind de competenţa Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului sau a Instanţelor Judecătoreşti, din aceeaşi structură administrativă cu sediul social al Travelio Group Romania S.R.L.

 

 

Data actualizării: 15.05.2018


Newsletter

Primesti prin email informari cu privire la oferte speciale, concursuri si gratuitati oferite de Travelio Group Romania

Plătești online și în siguranță

Curs valutar 2020-10-20

MonedaValoareVariatie
EUR (EUR) 4.8746 0.0009
USD (Dolar SUA) 4.1456 -0.0166
HUNEDOARA WEATHER
Doresc sa mă contactati pentru:
Plata cu tichete de vacanţă

Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal în scop de e-mail marketing - Termeni și Condiții generale